Vaihtelu virkistää töissäkin

Hybridi­työ on vakiinnuttanut asemansa muutaman viime vuoden aikana ja se tarjoaa terve­tullutta vaihtelua arkeen. Enimmäkseen työskentely tapahtuu toimistolla tai kotona, mutta muutama hanselilainen on kokeillut myös muuta työn tekemisen paikkaa.

Katja Reinikainen työskentelee toisinaan Tahkon-mökillään, Lasse Ahonen suuntaa Lapin laskettelurinteiden äärelle muutamaksi talviviikoksi lomansa yhteydessä ja Pasi Tainio pakenee Suomen pimenevää syksyä etelän valoon. He kaikki korostavat kolmea seikkaa, jotka tekevät tällaisista työskentelyjaksoista mahdollisia: joustava työnantaja, soveltuva työtilanne ja hyvät verkkoyhteydet.

Ulkoilu lisääntyy mökkitöissä

Katja on vuoden ajan työskennellyt viikon kuukaudesta mökillään, kun elämäntilanne nuorten aikuisten äitinä on sen mahdollistanut.

”Maisemanvaihdos on aina todella virkistävä ja antaa ihanan vapauden tunteen”, Katja hehkuttaa.

Hän kertoo, että työtilanne vaikuttaa paljon siihen, millaisiksi päivät mökkikonttorilla muodostuvat. Silloin kun siihen tarjoutuu tilaisuus, Katja nauttii päivän päätteeksi esimerkiksi suoraan ulko-ovelta alkavista hiihtolenkeistä. Syntyperäisenä savolaisena Katja arvostaa mahdollisuutta työskennellä toisinaan Nilsiässä. Mökillä ei ole kotihommia tehtävänä ja suurehko matkailukeskus tarjoaa esimerkiksi lounaspalveluita mukavan määrän, mikä sujuvoittaa työarkea.

”Ajomatka mökille on sen verran pitkä, etten varmasti pääsisi käymään siellä yhtä usein viikonloppuisin, ellen voisi jäädä vapaalle suoraan työviikon jälkeen”, Katja pohtii.

”Luonto ja kasvava liikuntamäärä houkuttelevat etäisempiin etätöihin.”

Luonto ja kasvava liikuntamäärä houkuttelevat etäisempiin etätöihin myös Lasse Ahosta. Hän kertoo, että olo on virkistynyt ja fyysisesti kevyempikin, kun on päässyt Lapissa vietettyjen viikkojen aikana nauttimaan tavallista enemmän raittiista ilmasta.

”Saatan esimerkiksi syödä lounaan rinneravintolassa ja laskea sieltä alas mökille. Jo yksikin lasku piristää”, kuvailee laskettelun lisäksi myös talvipyöräilyä tunturissa harrastava Lasse.

Lasse kokee, että muutama hiihtolomaan yhdistetty työviikko pohjoisessa on ollut juuri sopiva määrä varmaa talvisäätä hänelle. Toimistopäivinäkin hieman kauempana asuvalle Lasselle kertyy etätyötä junassa kolmen tunnin ajan. Kesällä hän tosin saattaa yhdistää harrastuksensa työmatkaan ja hurauttaa toimistolle kaksipyöräisellä.

Hybridityö parantaa elämänlaatua

Kaksi kertaa Välimeren lämmössä loka-marraskuussa työskennellyt Pasi tunnustaa, että hänet etätöihin ajaa Suomen ilmasto. Hän kehuu työnantajan tarjoamia ensiluokkaisia työskentelyvälineitä ja tarvittaessa saamaansa IT-tukea, mikä on mahdollistanut sujuvan työskentelyn mistä vain hyvien yhteyksien päästä. Myös Pasi kokee, että töihin on kauempana jopa helpompi keskittyä kuin Helsingissä, kun normaalit arjen rutiinit keskeytyvät hetkeksi. Hän sanoo itselleen olevan tärkeää sen, että voi hetkittäin työskennellä ulkomailla.

”On aivan mahtavaa, että työpäivän jälkeen pääsee ulos sortsit jalassa ja retkiviikonlopun voi aloittaa välittömästi lopetettuaan työt perjantaina”, Pasi kiittelee.

Kaikki kolme joustavan hybridimallin hyödyntäjää kehuvat Hanselia siitä, että erilaisia irtiottoja arjessa voi työtilanteen sen salliessa tehdä, ja painottavat tämän mahdollisuuden parantavan työssä jaksamista huomattavasti. Suurimman osan vuodesta Katja, Lasse ja Pasi työskentelevät usein Postitalolla, ja Katja toteaakin, että etätyöjakson jälkeen on erityisen kiva nähdä työkaverit taas kasvotusten.

Tulosta

Sinua voi myös kiinnostaa

Työn ohessa opiskelu tuo uusia näkö­kulmia

Hansel on asiantuntijaorganisaatio, ja suurin voimavaramme on osaava henkilöstö.

Lue juttu

Työkierto tarjoaa mahdollisuuden laajentaa näkö­kulmaa

Kehityspäällikkö Maria Röykkä sai helmikuussa 2022 tilaisuuden hypätä Hankinta-Suomen ohjelmapäällikön saappaisiin.

Lue juttu

Henkilöstötilastot

Hanselilaisia oli vuoden 2023 lopussa 132.

Lue juttu